Om Redback boots

Redback Boots tillverkas av högklassigt fullnarvigt läder med stor omsorg om detaljer, så som de specialdesignade sulorna. Bootsen är kända för sin kompromisslösa kvalitet, långa hållbarhet och breda användningsområde.

Komforten ligger i konstruktionen​

Redback boots tillverkas med den traditionella “lästmetoden”. Lädret träs runt innersulan och sätts fast med hjälp av värme och tryck med högteknologisk flytande och självhäftande ployester och polyamid. Detta göra Redback boots vattentäta och mycket hållbara. Många andra skotillverkare använder spikar och tråd i tillverkningen, vilket tyvärr inte håller lika länge som Redbacks metod.

Redbacks EEE Fit är välkänd för dess komfort. Åratal av utveckling har investerats för att försäkra en snygg, hållbar form med den rätta balansen av rörlighet och stöd. Designad för att kunna ha vandringssockor i.

De skinn som används till Redback boots är 2,5 mm till 2,7 mm tjocka, d.v.s. 20% starkare är normala arbetsskor och mycket över internationell minimistandard. Den kompletta kromade och oljade garvningen gör att botsen har hög motståndskraft och håller formen länge.

Alla sömmar är dubbla för att de ska vara så starka som möjligt. Trådarna är särskilt utvalda, tål över 10 kg belastning per stygn och har höga slitbeständiga egenskaper.

Bättre och mer hållbar sidostabilitet samt form för hälen, tack vare tre lager av en design som motarbetar vassa och hårda kanter.

Sulan stöps i en flytande form direkt på lädrets fibrer med hjälp av värme och tryck. Alla Redbacks sulor av uretan och gummi tillverkas på detta sätt.

Redback var ett av de första skoföretagen som introducerade en avtagbar, fodrad och formbar “fotform”. Denna sitter på en icke-vävd innersula som är designad för att andas. Innersulan har speciellt mikrobiellt motstånd och högt motstånd mot slitage

Den anatomiska sulans profil är designad för att hindra att fotens valv böjs. Sulan är bra för trötta fötter samt ben- och ryggsmärtor. Profilen uppmuntrar foten att röra sig normalt samt bibehåller flexibilitet av fotens främre del, stabilitet från framdel till bakdel av fot och häl. Redback rekommenderas av ledande fotspecialister.

TPU-sula

 • Förebygger skavsår

  Materialet ger mycket bra motstånd mot skavsår

 • Hållbarhet

  Fantastisk hållbarhet med mycket liten risk för att gå sönder

 • Mjuk

  Mjuk och böjbar även vid låga temperaturer

 • Motstånd

  Mikrobiellt hydrolysiskt motstånd

 • Miljövänlig

  Återanvändbar och miljövänlig

Ny tvärvänd, pressformad och genomskinlig slitsula med stor motståndskraft mot väder och vind. Klara även olja och bränsle samt har utökad prestanda vid extrema temperaturer.

Förbättrat luftfyllt mellanlager av uretan med miljontals små luftbubblor som verkar stötdämpande, energibesparande och viktreducerande.

De multiriktade dubbarna på skons slitsula har kanterna riktade framåt för att mildra stöten då foten trampar ned i marken. Placeringen av multiriktade länsar förbättrar friktionen längs med och över sulan samt ökar dragkraften vid upp-och nedslitning i alla slags terränger.

I motsats till den traditionella skon vaggas foten i Redbacks unika anatomiska sula som minskar påfrestningarna på hålfoten samt förebygger sträckningar och trötta ben som kan ge upphov till ben-och ryggsmärtor. Profilen gör det lätt för framfoten att böja sig samtidigt som den ger stadga och kontroll åt fotens bakre del. Redback rekommenderas av den australiska fotvården.

Redbacks innovativa teknik for pressformade slitsulor erbjuder en oöverträffad härdig sko med suverän slitstyrka och följsamhet.

Den förbättrade innersulan formar sig efter foten och ger goda välisolerade egenskaper.

Unikt förstärkt häl. Redbacks design ger långvarig stadga tack vare en bakkappa i tre lager utan ojämna kanter.

Exklusiv fullnarvig garvning. Allt vårt läder är 2,5 mm till 2,7 mm tjockt, vilket motsvarar en 30 procentig ökning jämfört med normala arbetsskor. Kromgarvning och oljeimpregnering gör Redback kängorna mer motståndskraftiga mot uttolkning och gör att de bibehåller sin

Tillverkning

Här kan du läsa om alla stegen i tillverkningen av Redback boots. Allt från design till förpackning.

Samtliga Redback-produkter är resultatet av kombinerad kunskap från fotspecialister, lästmakare och designers för att försäkra den rätta passformen och känslan. 

Redbacks materialansvariga letar över hela Australien efter de bästa materialen och komponenterna till skorna. Många andra företag köper in billiga, till viss del färdiga, skaft från andra länder.

Professionella tillskärare skär skornas skaft vika kommer från förstklassig djurhud.

Erfarna skräddare sätter samman delar av lädret till skons skaft.

När skons skaft är färdigt formas det runt skon som ger den dess form. Lädret träs runt innersulan och sätts fast med hjälp av ett flexibelt och vattenfast självhäftande material.

Efter det att botten av skaftet har ruggats tillverkas Redbacks unika “suldesign” med hjälp av att sulan stöps i en smält form direkt på lädrets fibrer med hjälp av värme och tryck.

Varje sko vaxas för hand och inspekteras innan de packas.

Frågor & Svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi brukar få rörande Redback boots. Hittar du inte svar på din fråga här är det bara att kontakta oss.

Lädret är impregnerat av oljor som behöver förnyas under skons livstid. Vi rekommenderar att du regelbundet smörjer in dina boots med skofett.

Den avancerade konstruktionen för att få fast sulan innebär att varken söm, skruvar eller lim används eftersom detta har relativt kort livslängd. Istället använder sig Redback av en avancerad teknologi som innebär att sulan smälts fast och formas direkt på lädret under tryck. På detta sätt blir sulan en del av lädret.

TPU-yttersulan har mycket god motståndskraft mot olja och syra under normala arbetssituationer. Sulan har två gånger så stor motståndskraft mot nötning jämfört med många gummisulor. Sulan klarar hetta upp till runt 200 grader.

Redback-sulan är designad för att motverka trötta fötter och smärta i ben och rygg. Sulans utseende gör det möjligt för foten att röra sig på ett naturligt sätt samtidigt som den ger foten stöd.

Redback-bootsen är till hundra procent tillverkade i Australien.

För att bootsen ska kunna andas används inte syntetmaterial. Redback-bootsen har ett enda lager läder som är extra kraftigt, för att dina fötter ska må som bäst.

Redback är tillverkade av den bästa kohuden på den australiska marknaden, lädret är 20% starkare än läder som vanligtvis används till arbetskängor. Detta gör att Redback-bootsen är mycket motsåndskraftiga mot att hårdna eller spricka samt att de håller formen längre.

Copyright Redback Nordics © 2023. All Rights Reserved.