Om Oss

Redback Nordics

Redback Nordics är ett litet familjeföretag med rötterna i åkeribranschen. Vi har  kontor och lager i Uppsala. Vi startade importen av Redback boots efter att vi besökt det underbara landet Australien och där upptäckt bootsen som passar både för arbete och fritid.

Redback, med sitt säte i Sydney, Australien, står för tillverkningen av våra produkter. Namnet Redback härstammar från den giftiga australiska spindeln som är släkt med svarta änkan. Redback Nordics är generalagent för Redback boots i Norden.

Redback Australien

Redback boots tillverkas till hundra procent i Australien. Samma släkt, vid namn Cloros, har tillverkat bootsen under fyra generationer och gör så ännu i dag. Medlemmar från släkten Cloros jobbar i företagets hela spektrum, likaså i fabriken, för att försäkra sig om att kvalitet alltid har högsta prioritet.

I början av 90-talet öppnades skomarknaden i Australien mot andra länder. Många skotillverkare valde då att köpa in halvfärdiga produkter från länder i Tredje Världen där kostnaderna är låga. Redback valde att göra precis tvärtom. Släkten Cloros kände att det fanns en marknad för handgjorda, specialistskor med hög kvalitet för specifika industriella användningsområden.

Man började därför tillverka skor för brandmän, poliser, ambulanssjukvårdare, smeder och personal inom det militära. Dessa boots exporteras nu till underleverantörer och kunder runt om i världen, som exempelvis till oss på Redback Nordics.

Det stora behovet av boots har gjort att företaget har utvecklats till att kunna tillverka specialistskor av hög kvalitet vilket gjort att Redback nu har ett stort spektrum av boots för en rad användningsområden inom områdena industri, transport, lantbruk, verkstäder, lager och fritidsskor. Eftersom Redback boots är tuffare, lättare och mer bekväma än andra skor har Redback expanderat från att vid starten endast vara fem personer till i dag hundra personer. 

Redback Boots

Våra boots är robusta nog att ta dig till de snötäckta bergstopparna, över den torra australiska vildmarken, motstå det piskande regnet, skydda dig mot den bitande kylan, stå emot stadslivets hårda villkor och hålla längre än någonting annat i din garderob.