Generalagent för Redback Boots sedan 1996

Redback Nordics är generalagent för Redback Boots i Norden. Vi är ett familjeföretag med rötterna i åkeribranschen, med kontor och lager i Uppsala. Vi startade importen av Redback Boots efter att vi besökt det underbara landet Australien och där upptäckt bootsen som passar både för arbete och fritid.

Australian made sedan 1920

Redback Boots tillverkas till hundra procent i Australien. Samma släkt, vid namn Cloros, har tillverkat bootsen under fyra generationer och gör så än i idag. Redback Boots tillverkas av högklassigt fullnarvigt läder med stor omsorg om detaljer, så som de specialdesignade sulorna. Bootsen är kända för sin kompromisslösa kvalitet, långa hållbarhet och breda användningsområde.

Made in Australia

I början av 90-talet öppnades skomarknaden i Australien mot andra länder. Många skotillverkare valde då att köpa in halvfärdiga produkter från länder i Tredje Världen där kostnaderna är låga. Redback valde att göra precis tvärtom. Släkten Cloros kände att det fanns en marknad för handgjorda, specialistskor med hög kvalitet för specifika industriella användningsområden.

Man började därför tillverka skor för brandmän, poliser, ambulanssjukvårdare, smeder och personal inom det militära. Dessa boots exporteras nu till underleverantörer och kunder runt om i världen, som exempelvis till oss på Redback Nordics.

Det stora behovet av boots har gjort att företaget har utvecklats till att kunna tillverka specialistskor av hög kvalitet vilket gjort att Redback nu har ett stort spektrum av boots för en rad användningsområden inom områdena industri, transport, lantbruk, verkstäder, lager och fritidsskor. Eftersom Redback boots är tuffare, lättare och mer bekväma än andra skor har Redback expanderat från att vid starten endast vara fem personer till i dag hundra personer. 

Våra boots är robusta nog att ta dig till de snötäckta bergstopparna, över den torra australiska vildmarken, motstå det piskande regnet, skydda dig mot den bitande kylan, stå emot stadslivets hårda villkor och hålla längre än någonting annat i din garderob.

Copyright Redback Nordics © 2023. All Rights Reserved.