Frågor & Svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi brukar få rörande Redback boots. Hittar du inte svar på din fråga här är det bara att kontakta oss.

Lädret är impregnerat av oljor som behöver förnyas under skons livstid. Vi rekommenderar att du regelbundet smörjer in dina boots med skofett.

Den avancerade konstruktionen för att få fast sulan innebär att varken söm, skruvar eller lim används eftersom detta har relativt kort livslängd. Istället använder sig Redback av en avancerad teknologi som innebär att sulan smälts fast och formas direkt på lädret under tryck. På detta sätt blir sulan en del av lädret.

TPU-yttersulan har mycket god motståndskraft mot olja och syra under normala arbetssituationer. Sulan har två gånger så stor motståndskraft mot nötning jämfört med många gummisulor. Sulan klarar hetta upp till runt 200 grader.

Redback-sulan är designad för att motverka trötta fötter och smärta i ben och rygg. Sulans utseende gör det möjligt för foten att röra sig på ett naturligt sätt samtidigt som den ger foten stöd.

Redback-bootsen är till hundra procent tillverkade i Australien.

För att bootsen ska kunna andas används inte syntetmaterial. Redback-bootsen har ett enda lager läder som är extra kraftigt, för att dina fötter ska må som bäst.

Redback är tillverkade av den bästa kohuden på den australiska marknaden, lädret är 20% starkare än läder som vanligtvis används till arbetskängor. Detta gör att Redback-bootsen är mycket motsåndskraftiga mot att hårdna eller spricka samt att de håller formen längre.